Laserski markeri i izvori

- laserske mašine za integraciju i laserski samostalni markeri -

Gravotech nudi širok izbor opreme za lasersko markiranje u industrijskoj sledljivosti. Naše laserske mašine su opremljene za integraciju u proizvodnu liniju vršeći identifikacije i markiranje u kratkom ciklusu. Gravotech galvo laseri su idealni za direktno markiranje na delovima. Za razliku od inkjet ili izrade etiketa, nema potrebe za potrošnim materijalima i održavanjima. Samim tim, prebacivanje na industrijske lasere podići lestvicu vašem preduzeću i smanjiti vaš ekološki otisak.
Naši galvo laseri sadrže višestruke klase snage i talasnih dužina u susret potrebama obeležavanja proizvoda i izrade sledljivosti. Gravotech laseri su idealni za markiranje teksta, logo-a, obeležavanja na metalu, alfanumeričkih kodova, 1D, 2D i DataMatrix na širokom izboru materijala.
Gravotech laseri su izuzetno komunikativni i spremni za autonomsnu operaciju u proizvodnoj liniji.
Nudimo spremna rešenja za integraciju koja ne zahtevaju dodatne komunikacione uređaje ili računare. Lako se integrišu s velikom većinom PLC brendova zbog kompatibilnosti sa širokim izborom komunikacionih protokola. Naša Vision Manager funckcija omogućava momentalnu kontrolu markiranja vašeg teksta i kodova pri tom snabdevajući podacima ostatak sistema.
Sa preko 40 godina stručnosti u industrijskoj opremi za markiranje, Gravotech je razvio široku paletu opcionih dodataka i funkcija da podrže mehaničku integraciju: 3D modul za markiranje kompleksnih predmeta, markiranje na metalu, markiranje identifikacije prozvoda, autofokus, Class-1 pipak za potpunu bezbednosti i mnogo drugih…

mac p laser series hybrid side view 0

Hybrid

– laserski sistem za integraciju –
najbolji kompromis između raznovrsnosti, visokog kvaliteta i visoke brzine za vaše potrebe markiranja
mac p fiber serie side view

Fiber

– laserski sistem za integraciju –
laserski sistem za markiranje metala i plastike
mac p laser series co2 side view 0

CO2

– laserski sistem za integraciju –
brzi laserski sistem za graviranje – najboljio rezultati na organskim materijalima i presvučenim metalima
mac p laser series green side view 0

Green

– laserski sistem za integraciju –
sistem za direktno markiranje na materijal, najbolji izbor za rad na reflektujućim materijalima i osetljivim plastikama

- 4 tehnologije galvo laserskih rešenja -

U Gravotech-u zahtev za specifično markiranje i sledljivost nalazi potpuno razumevanje u svakom elementu izrade. Od metala do osetljiivih plastikas, od medicine do aeronautike, sve smo prošli u ovih 40 godina iskustva u industrijskom markiranju.

Fiber Laser 

Precizan i moćan, Fiber Laser sistem izvodi visoko kvalitetno markiranje u kratkim ciklusima na metalima i pojedinim plastikama. Kako je ultra kompaktan i komunkacioni sistem, brza i besprekorna integracija u bilo koji proizvodni proces je zagarantovana.

Hybrid Laser 

1064nm Hybrid laser je idealan za primene gde je raznovrsnost materijala ključ. Od plastika do metala, ovi laserski sistemi markiraju industrijske delove brzo ultimativnom preciznošću.

CO2 Laser 

CO2 laserski sistemi za markiranje koriste talasnu dužinu infracrvenog opsega od 10600nm. Dizajniran je da markira organske materijale kao štp su koža, papir, drvo, plastika pa čak i staklo.

Green Laser 

GREEN tehnologija – DPSS laserski izvor od 532nm je idealan za “glatko” i “hladno” markiranje na osetljivim materijalima ili na plastikama koje nisu osetljive na druge talasne dužine. Ovaj laserski sistem može da markira mikro delove (0.1 mm), proužajući uzastopnost i brzinu i markiranju sledljivosti.